پلی آمید
یکی از موارد اتلاف انرژی در ساختمان، عدم انتخاب درست جنس و نوع پنجره و نما می باشد. با انتخاب پنجره مناسب در راستای بهینه سازی مصرف انرژی، می توان ساختمان را در زمستان گرم و در تابستان خنک نگه داشت و درعین حال، با صرفه جویی در میزان انرژی مصرفی در ساختمان، کاهش چشمگیری را در هزینه های مربوطه در بلندمدت ایجاد نمود.
در و پنجره و نماهای آلومینیومی از محبوبیت روزافزونی در سراسر جهان برخوردارند ولی ضعف عمده این پنجره ها، عایق نبودن آنها نسبت به حرارت میباشد که برای رفع این نقص، کارشناسان و متخصصین صنعت آلومینیوم مبادرت به طراحی و تولید نوع جدیدی از پروفیل های آلومینیومی به نام ترمال بریک نموده اند. پنجره آلومینیومی دو جداره ترمال بریک، همانطور که از نامش پیداست نوعی پنجره عایق در برابر حرارت میباشد.
ضریب انتقال حرارت در آلومینیوم بسیار بالاست و به همین منظور، پروفیل های آلومینیومی در این نوع پنجره ها توسط نوارهای پلی آمید به یکدیگر متصل می شوند. نوارهای پلی آمید، دارای ترکیبی با قابلیت تحمل فشار و حرارت بالا می باشند که مانع از انتقال گرما و سرما شده و تا ۲۲۰ درجه حرارت و ۵۰ درجه برودت را تحمل کرده و با مقاومت در برابر جریان حرارت، نوعی مانع ایجاد می کنند. سیستم های ترمال بریک با استفاده از مکانیزم دوخت کردن نوارهای پلیآمید در بین جداره بیرونی و داخلی چارچوب و لنگه، از انتقال انرژی گرمایی از فضای داخل به بیرون و بالعکس جلوگیری نموده و مانع اتلاف حرارتی و برودتی ساختمان میشوند.
علاوه بر این، پنجره آلومینیومی ترمال بریک، نوعی عایق صوتی است که از انتقال سر و صدا به داخل ساختمان ممانعت می نماید. نکته دیگر در سیستم درب و پنجره ترمال بریک، همسویی ضریب انبساط طولی پلیآمید با آلومینیوم در شرایط جوی متفاوت میباشد.
در صورت استفاده از سیستم ترمال بریک در درب و پنجره ها ۳۸% کاهش اتلاف انرژی حرارتی در فصل سرما و ۳۲% کاهش اتلاف انرژی برودتی در فصل گرما، ۲۸% کاهش مصرف سوخت، ۲۰% کاهش هزینه در سرمایه گذاری اولیه تاسیسات و همچنین به میزان قابل توجهی از آلودگی صوتی جلوگیری می شود و این دقیقا مهمترین نکته ای است که درمبحث 19 مقررات ملی ساختمان در رابطه با صرفه جویی در مصرف انرژی مطرح شده است، رسالت شرکت آتا پلیمر به عنوان تولید کننده انواع نوار عایق پلی آمید، کاهش مصرف انرژی و کمک به جلوگیری هر چه بیشتر از اتلاف آن میباشد.